martes, 23 de noviembre de 2010

LA IRA ÉS UN CODI…

“Quan no som conscients que la ira cobreix una emoció anterior, som propensos a respondre de forma directa i l’únic que aconseguim és tirar més llenys al foc”

“La ira és una emoció més que tenim els humans, no podem reprimir-la no donar-li connotacions negatives”

“Els infants tenen tantes raons per enfadar-se amb nosaltres que, si n’hi ha algun que no ho demostra, és gairebé segur que deu ocultar el seus  sentiments”

“El primer pas que cal donar per fer una feina efectiva amb l’hostilitat consisteix a acceptar aquest sentiment en nosaltres mateixos. La vergonya i la negació de la nostra hostilitat ens farà gairebé impossible gestionar les ires dels infants”

“La ira és una emoció anterior disfressada la qual hem de detectar abans de buscar una solució”

“Per a poder solucionar una situació de ira d’un infant, hem de saber enviar  “relacions del jo” i mai “judicis del tu”

Aquestes frases són una petit introducció del que més m’ha agradat de lectura del llibre:
 “El nen feliç. La seva clau psicològica”. Només fan referència a un petit apartat del llibre el qual em va proporcionar un aprenentatge molt interessant de com tractar la ira amb els infants.
Amb aquestes us vull animar a tots i a totes a llegir aquest llibre el qual ens acosta a la solució dels possibles conflictes diaris que es poden donar amb els nostres alumnes, fills...
Espero que la lectura d’aquest us agradi i us pugui ajudar tant com ho ha fet amb mi!
Fins la pròxima.  Mireia

2 comentarios:

  1. Hola Mireia!

    M'han semblat molt interessants les cites que has extret del llibre... La veritat és que m'han entrat ganes de llegir-lo! Gràcies per la teva aportació i recomanació, segur que deu ser ben interessant...

    Fins aviat!

    ResponderEliminar